Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 13-11-2018, 21:10 uur.

   
       
 

 
   

HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 12 juli 2018 om 12:37 uur. 

Meer trams in de spits, 2 nieuwe buslijnen en bus 23 tot De Savornin Lohmanplein

DEN HAAG - HTM speelt graag in op de wensen van haar reizigers. Een van de maatregelen om daaraan tegemoet te komen is het verruimen van de spits in 2019 van 18.00 uur naar 19.00 uur. Ook verhoogt HTM de frequentie van tram 6 in de middagspits van zes naar zeven trams per uur.RandstadRail 3 en 4 behouden hun frequentie in de spits van 12 trams per uur. HTM introduceert in 2019 twee nieuwe buslijnen. Spitsbus 27 (Bouwlust – station Mariahoeve) wordt ingezet om de drukte op bus 25 (Grote Markt – Vrederust) op te vangen en rijdt dan de route van bus 24 naar station Mariahoeve. Bus 28 is de eerste buslijn waar HTM de elektrische bus gaat inzetten die rijdt tussen Den Haag Centraal en het Norfolkterrein. Dit zijn enkele van de maatregelen die HTM heeft opgenomen in haar Vervoerplan 2019 dat samen met de nota van reactie op 11 juli is besproken en akkoord bevonden door de Bestuurscommissie Vervoersautoriteit MRDH.

Verbeterslag aanbod bus
HTM heeft in de afgelopen jaren nauwelijks wijzigingen doorgevoerd in haar buslijnennet. De reizigersbehoefte blijkt substantieel veranderd, en daarmee was dit nu het moment om de dienstverlening aan reizigers verder te verbeteren. Naast de nieuwe buslijnen 27 en 28 is een van de grootste wijzigingen dat bus 18 wordt omgenummerd naar bus 22 en doorrijdt naar Duindorp. De bus rijdt vanaf Duindorp vier keer per uur naar Rijswijk Station en rijdt dan twee keer per uur door naar De Schilp.

De plannen om bus 21 door te laten rijden naar Wateringen, om zo een rechtstreekse verbinding te maken met HagaZiekenhuis locatie Leyweg, hebben het niet gehaald. HTM beschikt namelijk niet over de middelen om de bus via een andere route dan de voorgestelde Ambachtsweg te laten rijden naar het centrum van Wateringen. HTM gaat in gesprek met de gemeente Westland om na te gaan hoe ze deze verbinding wel kunnen realiseren en wanneer.

In de weekenden extra trams 1, 16 en bussen 23
Tram 1 Delft – Scheveningen Noorderstrand is op zaterdag een zeer populaire lijn. Om de drukte beter te verdelen wordt de frequentie op zaterdag tussen 11.00 uur en 15.00 uur verhoogd. Veel mensen maken op zaterdag ook gebruik van tram 16 om naar het centrum van Den Haag te gaan. Daarom verhoogt HTM ook op die lijn de frequentie. Op zaterdag en zondag worden extra bussen 23 ingezet tussen Laan van NOI en Scheveningen Noorderstrand.

Bus 23
HTM heeft haar voorstel voor bus 23 om deze in te korten naar het nieuwe eindpunt De Savornin Lohmanplein in plaats van door te rijden naar Kijkduin aangepast. Dit naar aanleiding van de vele reacties van reizigers en op verzoek van de gemeente Den Haag. HTM is nu van plan om in de weekenden van maart tot en met september door te blijven rijden naar Kijkduin, maar stemt dat nog verder af met de gemeente Den Haag. Bij evenementen en op zomerse dagen blijft HTM extra bussen inzetten richting Kijkduin en Scheveningen.

HTM gaat nu het Vervoerplan omzetten in een dienstregeling 2019, waarover eind dit jaar uitgebreid wordt gecommuniceerd richting de reizigers. De dienstregeling 2019 gaat in op 9 december 2018.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 13 NOVEMBER 2018

 - Tarieven Haags OV tot wel 14% verhoogd - 7 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 12 NOVEMBER 2018

 - ‘Rijswijkse Muziekbuurt eerste wijk zonder openbaar vervoer’ - 3 reacties

 - Provincie en MRDH intensiveren samenwerking - 1 reactieGelezen: 1405 keer.Er zijn op dit moment 14 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!